Menu
Artikels

Eco swap: herbruikbare wattenstaafjes

Je oren uitkuisen, dat kan ook zero waste. Het houten oorstokje van Lamazuna zag ik al vaak op sociale media verschijnen, maar ik ben er persoonlijk niet zo’n fan van. Ik vind het te lang en dus onhandig om mee te manoeuvreren. Bovendien hou ik er niet van dat de tip (het schepje) zo smal en spits is. Ik kreeg er het gevoel van dat ik met een tandenstoker in mijn oor aan het afdalen was. Niet prettig. Mijn oren voelden na het kuisen ook niet proper aan, waardoor ik erna meestal nog een wattenstaafje gebruikte. Zo gaat het allemaal aan zijn doel voorbij natuurlijk.

Ik was het concept van een herbruikbaar oorstokje al aan het opgeven, toen mijn oog viel op een andere variant in de Bioplanet. Het materiaal ervan mag dan misschien niet zo duurzaam zijn als dat van zijn houten broertje, ik vind deze oorreiniger met metaal en plastic veel gebruiksvriendelijker. Hij heeft meer het formaat van een gewoon wattenstaafje en de tip is veel dikker dan de houten versie. Handig voor op reis: hij komt met een dopje!

Hoe gebruik ik hem? Als een gewoon wattenstaafje, maar ik spoel hem tussendoor elke keer af. Vies vind ik dat eigenlijk helemaal niet.

Heb je af wattenstaafjes nodig voor gesmos met make-up? Kies dan voor eentje zonder plastic (papier of bamboe) en met biokatoen. Eén van mijn volgers op Instagram liet me weten dat er ook een herbruikbaar staafje is voor make-up. Ontdek er meer over op: https://www.lastswab.com/.

Deelnemen aan de conversatie? Volg me op Instagram!

herbruikbare oorstaafjes lamazuna houten bamboe oorstokje review recensie

No Comments

    Leave a Reply