Menu
Artikels

Coucoushop kleedjes huren – Recensie

Gisteren is mijn broer iemands man geworden. Elk koppel heeft zo zijn eigen uniek verhaal, maar dat van Steven en Maureen is pure inspiratie. When life gave them lemons, they made whipped lemon ricotta cheesecake with a cherry on top. En nu zijn ze dus getrouwd.

Geen kleren in mijn kast waren goed genoeg voor deze bijzondere gebeurtenis, maar aan de andere kant wilde ik ook geen kleed kopen dat na de trouw nooit meer van de hanger zou komen. In plaats van te kopen, besloot ik te huren, bij Coucoushop. Très eco!

Ik ging er maandag langs, twee dagen voor de burgerlijke trouw. Met een klein hartje, want was ik niet al veel te laat om nog een mooi kleedje te vinden? Ik werd ontvangen door een vriendelijke dame die me meteen wegwijs maakte in de winkel. De kleine rondleiding stelde me gerust: er was wel degelijk nog een ruim aanbod. Wanneer ze vroeg naar welke stijl ik op zoek was, sprong haar collega bij, die vlot naar het Nederlands overschakelde. Dat ik germaniste ben, kan ik blijkbaar maar moeilijk verbergen.

Coucoushop kleedjes huren brussel consuminderen minimalisme
Deze is het niet geworden

Tijdens het passen vroeg de verkoopster me af en toe of ik al iets gevonden had dat ik leuk vond. Dan kon zij terwijl opzoeken of het kleed in kwestie al gereserveerd was. Ik koos twee kleedjes, die als bij wonder nog vrij waren op de momenten waarop ik ze nodig had. Eentje voor de burgerlijke trouw, en eentje voor het feest volgende maand. Voor de twee samen betaalde ik €100 (ze waren beide prijscategorie 2). Ik hoef ze niet te wassen voor ik ze inlever, dat zit in de prijs inbegrepen.

Coucoushop kleedjes huren brussel consuminderen minimalisme

Op de foto’s alvast het eerste kleed. Van Tara Jarmon, ik vermoed €300 nieuwprijs. Ik ben echt fan van de kleur en die bohemian stijl. Morgen ga ik hem opnieuw afgeven. Wie me mee uit wil nemen in deze jurk, zal dus snel moeten zijn.

Coucoushop kleedjes huren brussel consuminderen minimalisme
Coucoushop kleedjes huren brussel consuminderen minimalisme

Volgende maand kleed nummer 2! Benieuwd? Blijf op de hoogte via Instagram.

No Comments

    Leave a Reply