Menu
Artikels

Drivy auto delen – Review (+ Win!)

Ik belde aan, maar er kwam niet meteen een reactie. Op straat stapte een jonge dame me enthousiast tegemoet met een hoop kistjes in haar handen. “Ik ben het, hoor!” zei ze terwijl ze verontschuldigend een hoofdbeweging naar de kratjes maakte. “Die wilde ik nog even uit de auto halen voor je.”

Een paar weken ervoor had Drivy me gecontacteerd of ik geen interesse had in hun autodeelsysteem. Ik had al zitten overwegen om mijn eigen autootje te delen, maar nu kreeg ik de kans om het platform eens uit te testen langs de andere kant, als huurder.

Samen met Ineke en Silke prikte ik een datum voor een roadtrip, maakte ik een gratis account aan op drivy.be (geen instap- of abonnementskosten) en selecteerde twee kleine auto’s in mijn buurt. Ik ben namelijk gewend van met een smurf te rijden. Eén verhuurder, die op twee minuten wandelen woont, aanvaardde mijn aanvraag. Ik reserveerde haar auto van 10:00 tot 22:00 en dat kostte €33. Ik koos er nog een franchisevermindering van €8 bij. Met die optie moet je minder betalen bij een ongeval en heb je recht op een vervangwagen in geval van panne. Ter info: in de huurprijs zijn 200 kilometer inbegrepen. Rijd je meer dan dat, dan moet je op het einde van de rit nog bijbetalen. De brandstofkosten zijn echter niet inbegrepen. Om extra kosten te vermijden, lever je de auto dus best af met dezelfde hoeveelheid brandstof als in het begin.

Ze legde haar kistjes snel in de gang en nam me mee naar haar auto. Het afhandelen van de administratie gebeurde volledig digitaal. Met haar Drivy app overliep mijn verhuurder vlot de verschillende stappen: foto’s nemen, meters noteren. Daarna gaf ze me nog wat uitleg en liet ze me wegrijden met één van haar meest kostbare bezittingen.

Om 21:59 belde ik opnieuw aan. Deze keer kwam het antwoord wel via de parlofoon. Met de app overliepen we nog eens de verschillende stappen: controleren op schade, meters noteren. Er wordt gezegd dat honden lijken op hun baasjes. Zou dat ook voor auto’s gelden? De auto bolde in ieder geval even vlot als zijn eigenares.

Ik kan terugkijken op een geslaagd dagje autodelen, en dankzij Drivy kan ik ook iemand anders gelukkig maken. Eén van jullie kan namelijk net zoals ik een deelauto voor een dag winnen! Wat moet je doen om deel te nemen?

  •  Je volgt mij én Drivy op Instagram
  • Je liket mijn post over Drivy op Instagram en tagt in de commentaren de persoon / personen met wie jij het liefst een roadtrip doet. Laat ook weten wat je favoriete roadtriplied is.
  • Je bent inwoner van België, ouder dan 21 jaar en hebt al minstens twee jaar een rijbewijs.
  • Je maakt kans op een deelauto voor een dag (een bon Drivy t.w.v. van €30).
  • Deelnemen kan tot en met 27/5/2019.

In de volgende post deel ik onze bestemming en welk roadtriplied de hele dag in mijn hoofd bleef hangen!

No Comments

    Leave a Reply