Menu
Artikels

Wonky – dips van geredde groentjes

Het concept

Wonky dips worden gemaakt van geredde groentjes. Come again? Geredde groentjes? Oké. Een wortel is geen perfect gevormde cilinder. Dat is hoegenaamd geen baanbrekend nieuws, maar vergeef me eventjes de banaliteit van die uitspraak. Ik ben namelijk een redenering aan het opbouwen. Een wortel is geen perfect gevormde cilinder. En toch zijn alle stukjes wortel in een pakje voorgesneden groenten even groot. Ergens in het voedselverwerkingsproces gaan dus de smalle uiteindes van de wortel verloren. Ze worden weggegooid, omdat ze niet voldoen aan ons absurd schoonheidsideaal. Het zijn zo’n voedselrestjes die Helena met Wonky opnieuw in onze voedselketen wil brengen.

Wonky launch

Vorige week lanceerde zij haar dips van geredde groentjes in Romain Roquette. Hoogtepunten van de avond: dips met geroosterde groentjes én met zuurdesembrood. Van de papa, verklapte ze ons. Ik had Helena op een aantal evenementen rond duurzaamheid leren kennen als een sterke, ambitieuze dame. Hier, te midden van haar vrienden en familie, toonde ze mij onverwacht een meer kwetsbare kant. Ook helden hebben sidekicks nodig, zo blijkt. Helena kon rekenen op een vriendin voor de versiering, terwijl haar huisgenoot opdiende en de nichtjes de goodiebags verdeelden. Alles zat hier goed: de warme sfeer én de lekkere dips. Op onze weg naar buiten feliciteerden we papa nogmaals met het brood. En met zijn fantastische dochter.

De Wonky dips kan je al op verschillende plaatsen kopen.

No Comments

    Leave a Reply