Recept januari – Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met linzen

Eindelijk nog eens een receptje op de blog! Ik liet me voor dit veganistisch gerecht inspireren door het kookboek Plenty van Ottolenghi. Seizoensgroente in de kijker: de pastinaak! Het oorspronkelijke recept is met tomaatjes, maar die liet ik weg wegens niet in seizoen. De vinaigrette paste ik wat aan en ik voegde nog linzen toe als vleesvervanger.

Benieuwd welk recept februari zal brengen? Blijf op de hoogte via Instagram!

Geroosterde pastinaak en zoete aardappel met linzen (2 personen)

Ingrediënten

 • 4 pastinaken
 • 4 kleine rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 4 takjes tijm
 • 2 takjes rozemarijn
 • peper
 • zout
 • 1 zoete aardappel
 • citroensap
 • mosterd
 • ahornsiroop
 • kappertjes
 • linzen

Recept

Verwarm de oven op 190°C. Schil vier pastinaken en snijd ze in partjes (ong. 5 cm lang en 1,5 cm breed). Pel 4 kleine rode uitjes en snijd ook deze in partjes. Leg alles in een ovenschaal, samen met twee gepelde teentjes knoflook. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, voeg 4 takjes tijm en twee takjes rozemarijn toe en kruid met peper en zout. Meng alles door elkaar en zet 20 minuten in de oven.

Was een zoete aardappel en snijd hem met schil aan in partjes. Schep ze door de pastinaak nadat deze twintig minuten in de oven hebben gezeten. Rooster de groenten verder gedurende 50 minuten.

Maak een dressing met 1 el olijfolie, 1 el citroensap, 1/2 tl mosterd, 1/2 tl ahornsiroop, 1 el kappertjes en wat zout.

Breng 2 cups water aan de kook en laat 1 cup linzen gedurende 20 minuten koken op een zacht vuur. Neem ze daarna van het vuur en laat ze nog even trekken.  Zorg dat de linzen samen klaar zijn met de groentjes.

Meng de dressing door de groentjes en serveer met de linzen. Smakelijk!

Leave a Comment

Required fields are marked *.