Biologische kapper: Sizo in Gent – Review

Sizo gent review biologische kapper

“Heeft u een afspraak?” Ze vroeg het al fluisterend, alsof knippen heilig is en dit kapsalon haar tempel. Mijn vorige knipbeurt was inmiddels al een half jaar geleden, bij de Biokapper, voor ik begon met de curly girl method. Deze keer koos ik voor Sizo, een kapper in Gent (Bisdomkaai 14 ). Ook hier wordt met biologische producten gewerkt.

Ik legde haar mijn verhaal uit. Dat ik gestopt ben met haardroger en stijltang. Dat ik ontdekt heb dat ik krullen heb, maar dat het allemaal nog een beetje een zoektocht is. Met haar zachte stem stelde ze voor om mijn haar droog te knippen, waarop ze dapper het gevecht aanging met de knopen in mijn haar. Verontschuldigend zei ik dat ik niet meer kam, enkel voor het douchen. Zag ze de lichte paniek in mijn ogen? Ik weet namelijk wat er gebeurt wanneer mijn manen gestoord worden. Poedel. Maar zij bleef er kalm onder en legde uit dat ze mijn haar in laagjes ging knippen. “Dan lijkt het alsof het meer opkrult.” Na de knipbeurt verstoof ze wat water over mijn haar en kneedde ze de poedel weg. Oef.

Nog geen half uur later stond ik aan de voet van de tempel wat verdwaasd met mijn ogen te knipperen. Dat was me nog nooit overkomen. Vroeger zat ik zo’n drie uur lang in de kappersstoel om mijn haar te laten verven, knippen en drogen. En dat kostte me dan steeds over de €100. Nu betaalde ik €22 voor mijn nieuwe snit. Door mijn haar zijn natuurlijke gang te laten gaan, bespaar ik mezelf tijd en geld bij de kapper. Ideaal voor #ecoonabudget. Al kan ik niet beloven dat ik mijn haar nooit meer laat verven. Voorlopig blijf ik er wel nog even af, om het te laten herstellen.

Voor
Na

Leave a Comment

Required fields are marked *.