Menu
Artikels

Biologische kapper: Sizo in Gent – Review

“Heeft u een afspraak?” Ze vroeg het al fluisterend, alsof knippen heilig is en dit kapsalon haar tempel. Mijn vorige knipbeurt was inmiddels al een half jaar geleden, bij de Biokapper, voor ik begon met de curly girl method. Deze keer koos ik voor Sizo, een kapper in Gent (Bisdomkaai 14 ). Ook hier wordt met biologische producten gewerkt.

Ik legde haar mijn verhaal uit. Dat ik gestopt ben met haardroger en stijltang. Dat ik ontdekt heb dat ik krullen heb, maar dat het allemaal nog een beetje een zoektocht is. Met haar zachte stem stelde ze voor om mijn haar droog te knippen, waarop ze dapper het gevecht aanging met de knopen in mijn haar. Verontschuldigend zei ik dat ik niet meer kam, enkel voor het douchen. Zag ze de lichte paniek in mijn ogen? Ik weet namelijk wat er gebeurt wanneer mijn manen gestoord worden. Poedel. Maar zij bleef er kalm onder en legde uit dat ze mijn haar in laagjes ging knippen. “Dan lijkt het alsof het meer opkrult.” Na de knipbeurt verstoof ze wat water over mijn haar en kneedde ze de poedel weg. Oef.

Nog geen half uur later stond ik aan de voet van de tempel wat verdwaasd met mijn ogen te knipperen. Dat was me nog nooit overkomen. Vroeger zat ik zo’n drie uur lang in de kappersstoel om mijn haar te laten verven, knippen en drogen. En dat kostte me dan steeds over de €100. Nu betaalde ik €22 voor mijn nieuwe snit. Door mijn haar zijn natuurlijke gang te laten gaan, bespaar ik mezelf tijd en geld bij de kapper. Ideaal voor #ecoonabudget. Al kan ik niet beloven dat ik mijn haar nooit meer laat verven. Voorlopig blijf ik er wel nog even af, om het te laten herstellen.

Voor
Na

1 Comment

 • Avatar
  Lotte
  22 December 2019 at 10:31

  Hey ik wil graag nog iets toevoegen over jouw recensie van deze kapper.
  Als gezond en bio en eco jouw redenen zijn om naar deze kapper te gaan, kom je bedrogen uit. De eigenares zelf is hartelijk en ze knipt goed, de locatie is ook erg fijn. MAAR de shampoo’s en kleuringen zijn helemaal niet biologisch, laat staan ecologisch! Er staat wel “organic” in de merknaam, maar dat heeft niets te betekenen in het Nederlands. De shampoo’s, conditioners en nog belangrijker de kleuringen (toxisch!) hebben géén biologisch keurmerk. Vraag er naar en sta er op dat ze het biologisch keurmerk toont. “US Organics” is geen keurmerk. je vindt via Google makkelijk de referenties naar de bekende biokeurmerken. Iemand mag van mij zonder problemen chemische producten gebruiken, maar ik vind het niet oké dat ze zichzelf “bio” noemt. Spijtig genoeg is deze term voor voeding wel beschermd maar voor kapsalons en cosmetica niet. Kijk dus altijd naar het keurmerk op de verpakking, als die er niet staat, zitten er misschien een paar biologische ingrediënten in, maar verder zit er gewoon hetzelfde in als elders!

  Reply

Leave a Reply