Menu
Artikels

De Biokapper in Gent- Een review

De mens is een gewoontedier. Al zes jaar (sinds ik in Gent woon), vertrouw ik mijn lokken toe aan hetzelfde kapsalon. Om duurzamer te leven ben ik eerder al een paar keer uit mijn comfortzone getreden. Nu was de tijd gekomen om eens nieuwe coiffeurshorizonten te verkennen. Ik koos voor de Biokapper in de Zuidstationstraat, waar met biologische producten gewerkt wordt. De kleuringen zijn zonder ammoniak, wat beter is voor het haar.

Eerste indruk

Ik had me het salon met minder bling voorgesteld, maar ze pakten het hier absoluut niet minimalistisch aan. Aan het plafond hangen bijvoorbeeld lusters en achteraan staan zelfs massagestoelen. Enkel de twee hondjes die er rondhuppelden, deden vermoeden dat dit kapsalon ietwat groener ingesteld is. Voor mij hoeven al die toeters en bellen eigenlijk niet, al heb ik uiteraard geen neen gezegd tegen de massagestoel.

Resultaat

Mijn haar was behoorlijk beschadigd (zie eerste foto), dus er mocht serieus wat van mijn lengte af. Ik heb me voorgenomen geen haardroger of stijltang meer te gebruiken, zodat mijn haar opnieuw wat gezonder wordt. De Biokapper raadde me olie met zijde aan om mijn haar te verzorgen (en ik kreeg er gratis shampoo bij, omdat ik een nieuwe klant ben). Op de foto zie je hoe mijn haar er nu uitziet als ik het in een vlecht laat drogen. Ik ben tevreden over het kleur en de snit! Aan de punten heb ik nu wat meer volume. Wanneer ik mijn haar op een staart doe, valt het wel minder mooi dan vroeger. Misschien groeit dat nog wel goed…

biokapper gent review duurzame kapper ecologische producten

biokapper gent review duurzame kapper ecologische producten

Wat mag dat kosten?

Het prijskaartje was helaas ook niet minimalistisch. Ik betaalde zo’n €140 voor balayage, kleuren, knippen en brushen. Dat is even veel als bij mijn vorige kapper (De Cliént, om ze dan toch bij naam te noemen). Welke andere duurzame kapper zal ik binnen een drietal maanden eens proberen?

No Comments

    Leave a Reply