Menu
Recepten

Ravioli met preivulling en paprikasaus – Recept juli

Seizoensgroenten juli: prei, paprika, kerstomaten
Vleesvervanger / proteïnen: rode bonen
Vegetarisch gerecht

Ravioli met preivulling en paprikasaus

Ik ben zo trots, echt! 2018 markeerde een mijlpaal voor mij. Ik maakte namelijk voor het eerst zelf pasta. Zonder pastamachine dan nog, extra dapper! Ik liet me inspireren door een gerecht dat ik at in restaurant L’Atlas in Verviers. Ik koos daar voor een typisch Afghaanse dish met prei en tomaten. Mijn versie is ravioli met een paprikasausje. 

Ravioli met preivulling en paprikasaus (2 personen)

Ingrediënten

Pasta

 • 200 g bloem (hele fijne, speciale voor pasta)
 • 2 eieren

Paprikasaus

 • ajuin
 • teentje look
 • rode paprika
 • kerstomaatjes
 • blikje tomatenpuree
 • blik tomatenblokjes
 • blik rode bonen
 • peper en zout
 • chilivlokjes (optioneel)
 • bieslook
 • Parmezaanse kaas

Preivulling

 • 1 prei
 • 2 stengels pijpajuin
 • potje kruidenkaas
 • peper en zout

Recept

Pasta: doe 200 g bloem (hele fijne, speciale voor pasta) op een werkblad en maak een put in het midden. Doe daar 2 eieren in. Meng voorzichtig tot je homogeen deeg krijgt. Doe half uurtje in frigo.
Paprikasaus: ajuin aanstoven, teentje look toevoegen. Rode paprika in stukjes mee stoven. Blikje tomatenpuree en blik tomatenblokjes toevoegen. Gespoelde rode bonen uit blik toevoegen. Kruiden met peper en zout en zo’n 20 minuten laten pruttelen. Indien graag pikant: chilivlokjes toevoegen. Mix met mixer.
Preivulling: meng 1 prei (in fijne halve ringen) met 2 stengels pijpajuin (in ringetjes) en potje kruidenkaas. Kruid met peper en zout.
Ravioli: Rol deeg tot vel van enkele millimeters dik. Snijd in vierkanten van ong 5 op 5 cm. Doe wat preivulling op vierkant en doe er dan een ander vel over. Druk kanten goed aan. Snijd cirkel uit (ik gebruikte blikje van tomatenpuree). Kook. Als ze boven komen drijven, zijn ze klaar.
Serveer met paprikasaus, gehalveerde kerstomaatjes en Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en doe er wat bieslook over heen.

Benieuwd wat ik nog uit mijn mouw schud met seizoensgroentjes van juli? Volg me op Instagram!

No Comments

  Leave a Reply