Menu

Soms kan ik er met mijn verstand niet bij. Meer en meer mensen lijken een wereldbeeld en toekomstvisie te hebben die haaks staan op de mijne. In muren en exits zie ik geen oplossingen, en toch lijkt de massa voor te zijn. Hoe komt het dat wij zo van elkaar verschillen?

Op het Festival van de Gelijkheid hoorde ik een interessante theorie die mij toch even wist op te monteren. Hij gaat als volgt. Rechts en links zijn beiden ontstaan uit een verlangen naar samenhang. Die zijn we onderweg ergens verloren. Rechts zoekt soelaas in de gemeenschap (het “wij”), terwijl links de redding ziet in solidariteit. Ik vond dit een troostende gedachte omdat het aantoont dat we eigenlijk toch niet zo anders zijn. Als we nu eens met z’n allen meer samen hangen in 2020?

Ook opgevangen op het Festival van de Gelijkheid: 70% van het klimaatprobleem zit bij 10 multinationals. Kan je als individu dan wel een verschil maken? Ja! Informeer je, eet minder vlees, verander je consumptiegedrag, praat over het klimaat, kom op straat en betoog, eet nog wat minder vlees, onderteken de klimaatzaak en wees het druppeltje dat een rimpeleffect veroorzaakt. Ook in 2020. Maak er een topjaar van.

No Comments

    Leave a Reply