Menu
Eco column

Over minimalisme en falen

Eve the econista

“Jij hebt waarschijnlijk toch ook heel wat kleren?” Ze leunde wat dichterbij en sprak met een lichte fluisterstem. De laatste tijd had ik mezelf inderdaad nogal laten gaan. Een paar jaar geleden was ik nochtans behoorlijk hard op de kar van het minimalisme gesprongen. Ik deed van KonMari én legde mezelf twee jaar lang een shopquotum op. Eén per maand. Nu blijkt dat dat shopdieet zich niet ontpopt heeft tot een blijvende shoplifestyle.

Heel erg schuldig voel ik me daar eigenlijk niet over, omdat ik nu enkel nog tweedehands koop. Mag ik mezelf dan nog minimalist noemen? Ik las ergens: “A minimalist closet could have 20 pieces or 200. What matters is you wear all of them.” Daar streef ik heel hard naar: ik wil dat elk kledingstuk mijn lievelingsstuk is.

Helaas moet ik toegeven dat niet al mijn koopjes van het online tweedehandsplatform Vinted een schot in de roos zijn. Soms valt de kleur, de vorm of het materiaal tegen. Misschien moet ik binnenkort maar weer eens de Marie Kondo in mij los laten en zelf wat kleren op Vinted zetten? Mijn kleerkast is klaar voor een nieuw minimalisme, met de focus op gebruik in plaats van op kwantiteit.

No Comments

    Leave a Reply