Menu
Eco column

Serendipity

Serendipity. Een Engels woord, nu we hier toch in New York zijn. Wanneer Ineke en ik een stad verkennen, komen we vaak van die toevallige meevallers tegen. Tijdens het aanschuiven aan Top of the Rock kwamen we in een groep Belgen terecht, waarvan één met hoogtevrees. Samen met de gids zou hij op de begane grond blijven, waardoor wij hun tickets voor een prikje konden overkopen en niet hoefden aan te schuiven. In het Whitney museum kregen we studentenkorting, omdat we leerkracht zijn. Al die kleine gelukjes samen tellen wel op tot één onontkenbaar feit. Ik ben er mijn maandelijks budget aan het doorjagen. We beslisten hier ook al spontaan om naar een comedy show te gaan en zagen een magisch tapijt en een geniale geest in de musical Aladdin. Het kostenplaatje liep hier dus al op, maar dat is oké. Ervaringen zijn toch veel meer waard dan al het goud bij elkaar, dat leerde ik van onze ruwe diamant.

No Comments

    Leave a Reply