Menu
Eco column

Gert woont in New York

Gert woont in New York. Dat is een idee dat ik nog steeds moeilijk kan bevatten. Hoe lang kennen we elkaar al? 20 jaar? En nu staan we hier en kijken we met een verschillende blik naar de skyline. Op de eerste dag van onze reis neemt hij Ineke, Nick en mij mee naar restaurant Manhatta voor een uitgebreide lunch. Ik bestel de risotto met squash, de enige vegetarische keuze, maar een parel van een gerecht. 60 verdiepingen onder ons ontluikt zich het dagelijkse leven van New York. Voor mij lijkt het alsof ik naar een film kijk en er overkruipt me een bevreemdend gevoel. Wanneer hij zijn blik over het uitzicht laat glijden, ziet hij dan de straten van zijn nieuwe thuis? Hij zegt dat het nog niet aanvoelt als thuis, maar dat doet Gent ook niet meer. In de namiddag gaan we naar het Whitney museum. Moderne kunst vinden we op z’n minst alle twee bevreemdend. 

No Comments

    Leave a Reply