Menu
Artikels

Uitgetest: veganistische smeerkaas pa’lais

Over het algemeen ben ik eerder een zoetekauw, maar een goede, ouderwetse boterham met Philadelphia kan ik evenmin weerstaan. Dat was vroeger ook al zo. Wanneer ik na het eten al in de tuin aan het spelen was, durfde ik meer dan eens naar de keuken terug te keren voor een extra boterham met roomkaas. Soms met de rolschaatsen nog aan. Dan rolde ik er vlug nog een paar rondjes rond de tafel bij, al mocht dat eigenlijk niet. Tot op de dag van vandaag doet smeerkaas mij aan onbezorgde zomers denken. Inmiddels ben ik wel volwassen en doe ik zelf mijn inkopen, dus ga ik voor het goedkopere huismerk in de supermarkt.

Waarom minder kaas eten?

Ik probeer de laatste tijd minder kaas te eten. Uit ecologische overwegingen, omwille van het dierenleed en stiekem omdat ik gehoord heb dat het goed is voor je huid. In melkproducten zitten hormonen, en die veroorzaken acne. Het klinkt logisch, dus ik neem het maar voor waar aan. Al bestaat mijn bronnenlijst slechts uit enkele beauty vloggers op YouTube.

Pa’lais recensie

Onlangs kwam pa’lais op mijn radar. Zij maken vier verschillende biologische “roomkazige spreads” van cashewnoten, amandelen en andere natuurlijke ingrediënten. Zouden ze even goed zijn als echte roomkaas? Ik deed een vergelijkende test met pa’lais blanc, de naturel variant. Niet makkelijk wanneer je als nieuweling moet opboksen tegen een pak nostalgie, maar volgens mij scoren beide alvast even goed op het vlak van smeuïgheid. Pa’lais heeft een licht zurige toets, dus smaakt wel niet hetzelfde als roomkaas. Ook qua kleur is er een klein verschil, maar dat hoeft niet te verbazen als je weet dat pa’lais gemaakt is van noten. Het is op zich een lekkere spread, maar met een prijskaartje van €6 per pot denk ik dat hij helaas geen vaste klant zal worden in mijn koelkast.

Nutri score: A – Yuka score: 82%

Op Instagram vroeg ik wat jullie favoriete vegan kazen zijn. Ga daar eens piepen! En volg me, als je daar dan toch bent?

No Comments

    Leave a Reply