Menu
Recepten

Couscous met wortelen, erwtjes en hummus – Recept februari

Seizoensgroenten februari: paarse en gele wortel
Vleesvervanger / Proteïnen: kikkererwten en groene erwtjes
Veganistisch recept

Couscous met wortelen, erwtjes en hummus

Couscous met wortelen, erwtjes en hummus (2 personen)

Ingrediënten

 • 6 paarse / gele wortelen
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • peper
 • zout
 • korianderzaad
 • 1 bokaal kikkererwten
 • 1 eetlepel tahini
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel citroensap
 • paprikapoeder
 • komijn
 • 150 g couscous
 • 150 g groentebouillon
 • 1 cup erwtjes (diepgevroren)

Recept

Verwarm de oven op 200°C. Was de wortelen en snijd ze overlangs. Pel één ui en een teentje knoflook en snijd ze fijn. Doe alles samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en 0.5 theelepel korianderzaad (gecrusht in een mortier) en meng goed. Zet 40 minuten in de oven (prik om te testen of ze gaar zijn).

Maak terwijl de hummus. Verzamel volgende ingrediënten in een grote maatbeker: kikkererwten (uit een glazen bokaal) met de helft van het sap (aqua faba), 1 eetlepel tahini, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Kruid met peper, zout, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel komijn. Mix met een mixer.

Breng 150 g groentebouillon aan de kook (ik nam 150 g water en deed er wat bouillonpoeder bij – kan je vinden bij Ohne). Haal van het vuur en giet er 150 g couscous bij. Zorg dat de couscous volledig onder water staat, doe het deksel op de kom en laat 10 minuten trekken, tot al het vocht is opgenomen. Roer los met een scheut olijfolie. Zet de kom opnieuw op een zacht vuur en voeg 1 cup bevroren erwtjes toe. Doe er een bodempje water bij en blijf roeren, zodat het niet aanbrandt. Serveer alles samen met noten / zaden naar keuze (pompoenpitten, zonnebloempitten, cashewnoten, hazelnoten …).

Benieuwd naar welke seizoensgroentjes maart zal brengen? Volg me op Instagram!

Smakelijk!

No Comments

  Leave a Reply