Menu
Artikels

Karola’s Kitchen workshop – Een verslag

“We zaten met vier vriendinnen in een koffieshop. Allemaal enorm veel zin in taart, maar toch aan het twijfelen. Wat als we nu twee stukken nemen, en die dan verdelen?”

Wat Karolien vertelt, is zo herkenbaar. Maar al te vaak spint de afweging tussen lust en kuisheid als een rad van fortuin door mijn hoofd als ik zoetigheid in mijn vizier krijg. “We zijn als vrouw toch eigenlijk veel te streng voor onszelf. Weet je, er bestaat geen goed en slecht voedsel.” In een fractie van een seconde vrees ik dat ik het dan toch oneens met haar zou moeten worden. “Er zijn enkel goede en slechte gewoontes.” Oef, als ze’t zo stelt, dan vind ik dat best oké. Wie zegt dat je je helden nooit in het echt mag ontmoeten, zat nog niet aan tafel bij Karolien.

Karola’s Kitchen Workshop

Na een lange zoektocht vond Karolien een gezonde voedingsstijl die voor haar werkt. Haar verhaal houdt ze bij op de site Karola’s Kitchen. Naast foodie is ze ook wetenschapper, dus leek het me interessant om eens met haar te praten over gezonde voeding. Ik besloot me in te schrijven voor haar allereerste workshop. 

In een ongedwongen sfeer mochten we kliederen in haar keuken en enkele van haar receptjes uitproberen. Kenmerkend voor haar stijl: de ingrediënten waren overwegend plantaardig. Hier en daar wat kaas, maar niet te veel. “Alles met mate” lijkt de rode draad in haar houding ten opzichte van voeding. Ze is geen advocaat van het koolhydraatarme dieet, maar vindt drie keer per dag brood overdreven. Ook waarschuwde ze ons voor “gezonde voeding” zoals noten, avocado en Griekse yoghurt (zelfs de naturel versie). Omdat je denkt dat het goed voor je is, ga je er meer van eten. Het zijn echter behoorlijk vette producten. En nu we toch bij overhypete voeding zijn beland: kokosolie is niet gezonder dan olijfolie, maar kan wel op hogere temperatuur verhit worden.

Wat mag dan wel als snack? Wanneer de vraag gesteld wordt, laat Karolien haar blik vallen op de zelfgemaakte zoete aardappelchips en bietenbonenhummus die ze als aperitiefhapje had voorzien. Laat één ding echter duidelijk zijn: als Karolien eens zin heeft in een Boule de Berlin, dan eet ze die ook gewoon. Jezelf verwennen mag zo nu en dan.

Tijdens het eten deelde iedereen zijn eigen verhaal over voeding. De ene is halftijds vegetariër, de andere krijgt thuis qua gezonde voeding enkel courgetti verkocht. En we hebben haar gevonden: de vrouw die zich nooit schuldig voelt na het eten van een Twix (of twee). In de keuken van Karolien heb ik heerlijk kunnen genieten van echt eten. En van echte mensen.

Meer weten over de levensstijl van Karolien? Klik! Of misschien zelf een workshop volgen?

(Wie graag weet hoe de anekdote in de inleiding afloopt: ze namen uiteindelijk 3 stukken.)

 

No Comments

    Leave a Reply