Menu
Recepten

IJskoude courgettesoep met zomers slaatje – Recept juli

Seizoensgroenten juli: courgette, broccoli, boontjes en tomaten
Veganistisch recept

IJskoude courgettesoep met zomers slaatje

Ik kreeg 2 megacourgetten cadeau van Tom (waarvoor dank!). Aangezien het zo ongelooflijk warm is, wilde ik er een gerecht van maken om bij af te koelen. Resultaat: ijskoude courgettesoep met een zomers slaatje. De mooie potjes op de foto zijn gemaakt door mijn schoonbroer Kurt. Bedankt om mijn gerechten er beter te laten uitzien!

Benieuwd naar meer? Ik post alle recepten ook op mijn Instagram!

IJskoude courgettesoep met zomers slaatje 

Ingrediënten

Soep:

 • Ui
 • 6 pijpajuinen
 • Teentje look
 • 2 grote courgetten
 • Olijfolie
 • 7 dl groentebouillon
 • 6 takjes munt
 • Citroen
 • Peper en zout
 • Ijsblokjes

Salade:

 • Broccoli
 • Handvol prinsessenboontjes
 • 2 courgetten (zie soep)
 • Aubergine
 • Postelein of ander groen blad
 • Kerstomaatjes
 • Zaadjes (pompoen en zonnebloem, bijvoorbeeld)

Recept: (6 personen op een hete dag)

De soep:
Stoof een ui, 6 pijpajuinen en een teentje look in olijfolie.
Uit de courgetten snijd je 6 plakken van ongeveer 10cm lang en 1cm breed, voor de salade. De rest van de courgetten snijd je in stukjes (ik kwam nog aan 1,3kg) en doe je bij de ui. Laat op een laag vuurtje pruttelen gedurende 40 minuten. Roer elke 5 minuten tegen aanbranden. Ik las ergens dat het extra lekker smaakt als je’t op deze manier doet.
Voeg 7dl groentenbouillon toe en breng even aan de kook. Voeg nog muntblaadjes van 6 takjes munt toe. Aangezien ik nog ingelegde citroen over heb van mijn tajine, voegde ik ook een kwartje daarvan toe, maar je kan even goed citroensap of zeste toevoegen. Mix en laat afkoelen. Proef en voeg indien je dat nodig vindt peper en zout toe. Serveer met ijsblokjes.

Zomers slaatje:
Stoom roosjes van een broccoli en een handvol prinsessenboontjes. Zorg dat ze nog knapperig zijn.
Grill de courgetteplakjes en plakjes van een aubergine (ook 1cm dik). Kruid rijkelijk met peper en zout.
Bouw je salade op: leg onderaan groene blaadjes (ik koos postelein). Daarboven schik je broccoliroosjes, boontjes, gehalveerde kerstomaatjes. Leg in het midden enkele plakken aubergine en daarboven een plak courgette. Voeg zaadjes toe (pompoen en zonnebloem, bijvoorbeeld).

No Comments

  Leave a Reply