Menu
Eco Travel

Duurzaam reizen in de Elzas

Mijn zus woont in San Diego, maar is voor de trouw van mijn broer naar België afgezakt. Om wat meer quality time met elkaar te kunnen doorbrengen, zijn we samen met het het hele gezin een weekje op reis in de Elzas. Met de auto, deze keer.

Accomodatie

Ons klaarmaken voor een daguitstap verloopt zoals in de openingsscène van Home Alone en we doen er uren over om te beslissen waar we gaan eten. Maar dat is oké, want er zijn giggles van Tavi en het eten is altijd lekker. We verblijven hier in Ostwald in een eco huis, volledig uit stevig dennenhout gemaakt. Er is driedubbele beglazing, geothermische verwarming en er zijn twee composthopen in de tuin. Bovendien heeft de zuidkant van het huis de meeste ramen, waardoor er niet veel energie nodig is voor de verwarming. Extra bonus: de rit naar het pittoreske Straatsburg kunnen we makkelijk met de tram doen.

Restaurants

Een plekje vinden om te eten is niet altijd evident wanneer er veganisten en mensen met een glutenintolerantie zijn in het reisgezelschap. Daarom is het goed als iemand de taak op zich neemt om op voorhand wat opzoekwerk te verrichten. Bij ons ontfermde mijn schoonbroer Kurt zich over die job, en hij deed dat zeer goed. Een overzichtje van waar we gegeten hebben in en rond Straatsburg:

  • @velicious.stras (43 Rue Geiler, Strasbourg): veganistisch restaurant met onder andere vegan hot dogs en keuze uit veel veganistische dessertjes!
  • Harmony bowl and juice (5 Rue St Étienne, Strasbourg): Aziatisch en veganistisch. Hoe vriendelijk is het personeel hier en hoe lekker het eten? Geen woorden voor.
  • @puretc is een keten en kan je op verschillende plaatsen in Straatsburg (en bij uitbreiding de Elzas) vinden. Hun slogan is “fast good”: ze serveren “echt eten” waar je toch niet lang op moet wachten. Wat is dat echte voedsel dan? Altijd biologisch en vooral lokaal. En als het dan toch van verder komt, is het sowieso ook fairtrade. Ze hebben hier trouwens brownies met pindakaas, als je nog niet overtuigd was.
  • La soupe à mémé (6-8 Rue du Marché, Obernai): ik probeerde hier de traditionele Flammkuchen, met geitenkaas en rucola. Het deeg is zeer licht, maar door de geitenkaas is dit gerecht best wel zware kost.
  • Le Touareg (22 Rue des Marchands, Colmar): Marokkaanse keuken. Ik at de vegan tajine en heb daar smakelijk van genoten.

No Comments

    Leave a Reply