Menu
Artikels

Eco swap: Safety Razor Scheermes

Eigenlijk heb ik veel te lang gewacht met deze eco swap. Eerlijk gezegd had ik er wat schrik van. Denk horrorbeelden uit Saw. Nergens voor nodig, zo blijkt. De eerste keer dat ik hem gebruikte, had ik aan mijn enkel wel een klein wondje. Ik was nochtans uiterst voorzichtig, alsof ik weer voor de eerste keer mijn benen schoor. Omdat het hoofd van dit scheermes niet mee buigt, maakt dat het scheren wat tricky in het begin. Nu ben ik er helemaal aan gewend en kan me zonder kwetsuren scheren aan een normaal tempo. 

Prijs safety razor

Hoeveel kost zo’n safety razor? Bij Ohne betaalde ik €24,50 voor de houder. Onderaan zit een draaisysteem om de kop te openen. Zo kan je het mesje vervangen. Een pakje met vijf mesjes kost slechts €2,50. Het vergt dus een investering in het begin, maar de safety razor zal op termijn goedkoper uitkomen. Voor vier mesjes (die in plastic omhuld waren) van mijn oud scheermes, betaalde ik €8,39. Ik liet me vertellen dat een mesje van de safety razor een half jaar kan meegaan als je hem elke keer afspoelt en droogt.

Eco scheerschuim of scheerolie

Op mijn Instagram stories vroeg ik welk scheerproduct jullie gebruiken in combinatie met een safety razor. Sommigen gebruiken blijkbaar gewoon het schuim van hun zeep om het mesje vlot over de huid te laten glijden. Ik snap niet zo goed hoe je dat doet. Wanneer ik me douch, gaat het schuim gewoon meteen mee met de stroom water. Kokosolie vind ik al handiger, al gebruik ik liefst de L’Huile van CÎME als scheerolie, omdat die veel fijner is en minder tussen de spleetjes in mijn scheermes blijft hangen.

De vraag is nu wel: wat doe ik met mijn oud scheermes?

Je oude scheermes kan je gebruiken om mee op reis te nemen, want blijkbaar kunnen ze wel moeilijk doen over de mesjes van een safety razor.

Tip van een volger op Instagram.

No Comments

    Leave a Reply