Menu

About

Welkom op mijn site! Ik ben Eveline (of Eve the Econista) en ik probeer om duurzamer te leven. Hier verzamel ik schrijfsels over hoe dat soms lukt, maar soms ook niet.

Eco Column

Als ik om het even welke carrière in de schoot zou kunnen geworpen krijgen, dan zou ik die van columnist kiezen. Met mijn eco columns vertel ik mijn persoonlijk verhaal. Ik hoop mijn lezers te doen gniffelen door de herkenbaarheid van mijn succesverhalen én mijn faalmomenten. Ik sta stil bij de gewone en de ongewone dingen, met duurzaamheid als rode draad natuurlijk. Wil jij ook wat gniffels? Alstublieft !

Science & reviews

Science is interesting and knowledge is power. Dat vind jij vast ook. Ik onderzoek hoe het zit met de impact van de dingen, verzamel tips en schrijf recensies. Maar al te graag doe ik het graafwerk en speel ik jullie proefkonijn. Want niet iedereen heeft zo maar de tijd om alles altijd zelf uit te zoeken, toch? Yes, show me facts!

Recepten

Na Dagen zonder Vlees werd ik flexitariër en uiteindelijk vegetariër. Ik kook nu ook vaker met seizoensgroenten en af en toe experimenteer ik met de veganistische keuken. Mijn vegetarische en veganistische recepten zijn ingedeeld volgens seizoen. Ik vermeld ook telkens welke vleesvervangers ik gebruik, zodat we zeker voldoende proteïnen binnen krijgen. Oké?  Wie heeft honger?

Vlog

Soms is iets makkelijker uit te leggen met beelden. Op mijn YouTube kanaal deel ik mijn eco lifestyle tips, tweedehands koopjes en test ik producten uit. Soms babbel ik gewoon over duurzaam leven. Neem een kijkje!


Krijg ik hier geld voor?

Word ik betaald om bepaalde producten, merken of winkels te promoten? Als dat het geval is, vermeld ik dat zeker. Dankzij mijn blog ben ik in contact gekomen met de dames van CÎME, en inmiddels geef ik workshops voor hen. In samenwerking met Mixua geef ik ook eco rondleidingen in Gent. Als freelance content creator werk ik voor duurzame ondernemingen.