Eve

We leven in een wereld van verzuring, ongelijkheid en klimaatsverandering, en daar wil ik niet meer aan bijdragen. Voor mij begon alles met het aanpassen van mijn eetgewoontes. Samen met mijn toenmalige vriend begon ik meer en meer vegetarisch te eten. Daarna begon ik ook te zoeken naar hoe ik op andere vlakken mijn ecologische voetafdruk kon verminderen. Dat gezegd zijnde, ik ben zeker geen heilig boontje. Er zijn bepaalde “opofferingen” die ik niet zou willen maken. Ik kan me bijvoorbeeld niet inbeelden dat ik nooit meer met een vliegtuig zou reizen. Een computer zou ik ook nooit kunnen opgeven. Comfortabel groen, bestaat dat? Op deze lifestyle blog hou ik bij op welke manier ik precies mijn levensstijl verduurzaam.

eve econista

Food

Ik kook zelf altijd vegetarisch, maar zal vlees of vis eten wanneer mij dat voorgeschoteld wordt bij iemand thuis. De laatste tijd begin ik te experimenteren met de veganistische keuken, al stel ik me wel vragen bij de soms hiëroglifische ingrediëntenlijst van al die vervangproducten. Op restaurant zal ik voor een vegetarisch gerecht kiezen, al zijn er uitzonderingen. Sushi is daar één van. Andere inspanningen die ik doe om mijn eigen keuken groener te maken: ik kook zo veel mogelijk met seizoensgroenten. Ik baseer me hierbij op de seizoenskalender van Velt. Ook koop ik overwegend bio en lokaal (Lousbergmarkt) en haal ik noten en zaden in een verpakkingsloze winkel (Ohne). Ik besef ten volle dat ik het geluk heb in een stad te wonen waar zo’n winkels bestaan, die voor mij dan nog op fietsafstand liggen. Als het snel moet gaan of als ik een grote hoeveelheid nodig heb, ga ik wel nog naar een supermarkt waar ik alles kan kopen.

Fashion

Op het vlak van kledij begon ik eerst met het verkennen van winkels waar ecologisch verantwoorde en fairtrade kledij wordt verkocht. Zo kwam ik onder andere bij Supergoods en Juttu terecht. Terwijl bleef ik ook wel winkels met een niet eco-aanbod frequenteren (grote fan van &Other Stories). Na het lezen van “The Story of Stuff”, besefte ik echter dat ook eco kledingstukken een impact hebben op het milieu. Ik moest dus niet alleen veranderen, maar vooral ook verminderen. Afscheid nemen van de fast fashion. Ik koop sinds juli 2017 maximaal één stuk (kledij of accessoires) per maand. Dat is bij voorkeur iets eco/fairtrade, maar soms word ik ook gewoon hopeloos verliefd op een “slecht” stuk.

Met wie werk ik samen?

Word ik betaald om bepaalde producten, merken of winkels te promoten? Als dat het geval zou zijn, zou ik dat zeker vermelden. Dankzij mijn blog ben ik wel in contact gekomen met CÎME, en inmiddels geef ik workshops voor het merk. Het filmpje dat je op mijn blog kan vinden, dateert van voor deze samenwerking.

Vragen? Mail me!