#1permaand – Koopje van april 2019

tweedehands kledij online vinted united wardrobe

Deze rode gilet kocht ik tweedehands via Vinted. Omdat ik het moeilijk vind om mooie kleren te vinden in tweedehandswinkels, ben ik sinds kort begonnen met Vinted en United Wardrobe te gebruiken. Ik durf nog steeds geen broeken te kopen online (die pas ik liever voor de zekerheid), maar bij bovenstukken vind ik het makkelijker om in te schatten of iets zal passen of niet.

Vinted en United Wardrobe

Zowel op Vinted als United Wardrobe vind ik vooral buitenlandse gebruikers. Fransen lijken talrijk aanwezig op Vinted, terwijl United Wardrobe vol zit met Nederlanders. Niets op tegen natuurlijk, maar ik vind het jammer dat het kledingstuk dat ik koop dan van zo ver moet komen. Deze rode bernadette was toevallig van een dame uit Gent. Die dan nog op 2 minuten fietsen bleek te wonen. Ik mocht de gilet even in het echt gaan bekijken en passen. Deze online aankoop was dus wat atypisch.

De gilet is knalrood en van het merk Charlise. Helaas vind ik geen informatie over dat label. Ik probeer steeds een fairtrade stuk te kopen, maar durf af en toe nog te zondigen. Wanneer ik tweedehands kleren koop, kijk ik al helemaal niet naar labels en hoe duurzaam of fairtrade een kledingstuk is. Blijkbaar ben ik niet de enige, zo blijkt uit mijn Instagram poll.

#meerpermaand ?

Sportkleren tel ik niet mee voor #1permaand. Daarnaast reken ik ook slaapkleren, ondergoed en kousen niet mee. Het idee van #1permaand is ontstaan omdat ik van mijn shopverslaving af wou. Bovenstaande zaken kocht ik enkel wanneer ik ze nodig had en vormden dus niet echt deel van mijn probleem. Andere kledij, juwelen, schoenen en handtassen daarentegen kocht ik bij de vleet.

Voor het eerst sinds ik begon met deze uitdaging (dus sinds juli 2017), kocht ik twee sporttopjes. Omdat ik nu meerdere keren per week ga sporten, heb ik meer sportkleren nodig. Op United Wardrobe vond ik twee topjes van Ivy Park and I’m loving it. De eerste keer dat ik kleren online koop, trouwens. Beyoncé is koningin, laat daar geen twijfel over bestaan, maar ik betwijfel of haar kleren even koninklijk geproduceerd worden.

Op 24 april 2013 stierven 1138 mensen in het Rana Plaza gebouw in Bangladesh. De ramp markeerde het begin van een beweging die streeft naar goede werkomstandigheden en een eerlijk loon voor zij die onze kleren maken. Beyoncé zou er als feministe voor moeten zorgen dat ook de jonge vrouwen die de kleren voor haar kledinglijn Ivy Park produceren flawless behandeld worden.

Wil je mee het thema van fairtade in de kijker zetten? Post dan een selfie op je sociale media waarop je je kledij binnenstebuiten draagt met de hashtag #whomademyclothes. Vergeet het merk van je kledingstuk niet te taggen!

Leave a Comment

Required fields are marked *.