#1permaand – Koopje van februari 2019

curiosaco gent duurzame fairtrade juwelen 1permaand

In februari kocht ik oorringen in het leuke winkeltje Curiosaco (Nederkouter 120, Gent). Ik hou van geometrische figuren en leun de laatste tijd meer naar ronde vormen. Misschien een teken dat ik een zachter persoon aan het worden ben? De oorringen hebben een bohemian vibe, zonder frullerig te zijn. Ze werden gemaakt door een Amerikaanse die maar enkele exemplaren maakt per type. Deze keer heb ik dus wel zeker een zelfgemaakt item van een kleine maker in handen. Nog meer goed nieuws: ze zorgt ervoor dat haar grondstoffen op een eerlijke manier verkregen worden. (Lees verder onder de foto.)

Bij Curiosaco vind je allerlei handgemaakte, duurzame, eerlijke en betaalbare juwelen. Ik betaalde €25 voor deze oorringen. Van mijn maandelijks budget hield ik deze keer trouwens maar €10,16 over, maar daarover vertel ik later nog wel.

In januari kocht ik niets, dus ik heb een joker opgespaard. Misschien komt hij wel van pas in New York? Je leest het goed. Ik neem vandaag een vliegtuig. Eigenlijk wil ik me daar helemaal niet schuldig over voelen, want ik ga één van mijn beste vrienden bezoeken die naar daar verhuisd is. En toch. Ik hoop heel hard op positieve steun van jullie en dat jullie me zeggen dat ik niet zo streng hoef te zijn voor mezelf. Heeft iemand hier ervaring met CO2-compensatie? Via welke organisatie?

Leave a Comment

Required fields are marked *.