#1permaand – Koopje van december 2018

#1permaand etsy handtas rugzak in één slow fashion minimalisme


Het gebeurt niet vaak, maar in december 2018 kocht ik mijn maandelijks koopje online. Het verhaal achter deze uitzonderlijke beslissing, begint al in juni.

In San Diego bezochten mijn zus en ik de Eco-Boutique MYTHOLOGY. Daar werden handtassen verkocht die tegelijk dienst kunnen doen als rugzak. Zonder riemen te moeten verhangen, gewoon door er op de juiste plaats aan te trekken. Omdat ik nog maar net een handtas had gekocht op een Etsy markt in Gent, besloot ik er geen mee te nemen. Huisregel van een goede minimalist: twee handtassen is er één te veel. Ook vandaag ben ik nog steeds tevreden over mijn tas, maar ik merk dat hij iets te klein is voor uitstappen waarop ik zowel mijn camera als mijn Dopperfles wil meenemen.

Op etsy.com vond ik een gelijkaardige converteerbare tas. Eerlijk gezegd: ik vind Etsy een verwarrend site. Het zou een online marktplaats voor handgemaakte en vintage producten moeten zijn. Een plek waar de creatievelingen onder ons hun spullen dus aan de man kunnen brengen. De tas die ik op het oog had, vond ik op Etsy echter zowel bij FlouBag als bij COMBAG. Weg ging het beeld dat iemand deze tas thuis gemaakt had in haar vrije tijd. Met een kat op haar schoot en een tasje thee naast haar stikmachine. Dan maar niet.

#1permaand etsy handtas rugzak in één

Tijdens mijn citytrip in Mechelen zocht ik verder naar twee-in-één tassen. Tot mijn verbazing vond ik er wel in de winkels daar, maar ze waren niet even mooi. Bovendien waren ze noch fairtrade, noch eco. Zou ik hem dan toch maar online kopen? Ineke raadde me aan om te wachten tot er korting kwam. En zo geschiedde. Vrijdag 23 november 2018. Black Friday. $76,10 in plaats van $89.

De tas is gemaakt van leer en als ik er goed zorg voor draag, ben ik er zeker van dat hij mijn leven lang kan meegaan. Ik hou ervan dat ik hem als handtas kan dragen of ervoor kan kiezen om het gewicht te verdelen over beide schouders. Zonder gepruts aan riemen. Binnenin zitten twee aparte zakjes. Eentje met een rits en eentje voor een gsm. Te klein voor een moderne smartphone, maar dat vergeven we. Ook aan de achterkant van de tas is een geheime zak. Heb ik al gezegd dat ik de verloren dochter van Marie Kondo zou kunnen zijn? Ik bedoel maar: dat mijn spullen zo een voorbestemd plaatsje krijgen, vind ik geweldig. Maar heb ik nu een handgemaakt item gekocht of niet? Is het eco of fair? Ik vind geen label in de tas, dus zeker zal ik het nooit weten. In ieder geval was dit geen impulsieve aankoop en dus wel volgens de regels van de slow fashion.

Mis geen enkele #1permaand door me te volgen op Instagram!


Leave a Comment

Required fields are marked *.