Menu
Artikels

Eco kostuum – Duurzaam naar een verkleedfeestje

Misschien komt het doordat ik in Aalst ben opgegroeid, maar ik hou van verkleedfeestjes. Neen, dat is misschien niet precies genoeg. Ik hou van het in elkaar knutselen van de outfits. In mijn studententijd maakte ik ooit een bubbelpak (denk: doorzichtige kerstballen) voor de jaarlijkse Get Dirty fuif van mijn studentenvereniging. Voor dat kostuum won ik de prijs voor beste outfit. Vandaag reken ik die overwinning nog steeds tot de momenten waar ik het meest trots op ben.

The one where Gert goes to New York

Toen Gert verkondigde dat zijn afscheidsfeestje een themafeest ging worden, kon ik mijn enthousiasme moeilijk verbergen. Begrijp me niet verkeerd: mijn hart bloedt omdat hij ons verlaat voor New York. Maar het maakte bij het vooruitzicht van een verkleedfeest met thema Amerika ook een klein sprongetje. Mijn eerste idee: ik ga als American dream. Iets met een gigantische wolk. De realiteit haalde mijn creatieve stroom echter al snel in. Ik ging dit nooit op tijd klaar krijgen. En wilde ik echt een hele avond aan iedereen moeten uitleggen wat mijn kostuum voorstelde? Oké, een serveerster op rolschaatsen dan maar.

eco kostuum duurzaam verkleden verkleedfeestje

Wie kringt, die wint

Een verkleedkostuum is iets wat je meestal maar één keer draagt. Enorm duurzaam is dat op zich dus niet. Daarom trok ik naar de kringwinkel om mijn outfit samen te stellen. Ik wilde een hemd met korte mouwen, want van dansen krijg je warm. Daarnaast zocht ik ook naar een plooirokje. Ik vond een hemdje met blauwe ruiten en een blauwe rok met witte bollen. Patroontjes mixen? Waarom ook niet. Bij mijn ouders had ik nog rolschaatsen staan, die gelukkig nog passen. In hun verkleeddoos in de kelder zat nog een wit schortje. Op zo’n moment ben ik blij dat mijn ouders niet snel iets weggooien. Witte sokjes heb ik zelf.

eco kostuum duurzaam verkleden verkleedfeestje

Personal touches

Om mijn outfit wat minder dertien-in-een-dozijn te maken, had ik nog een accessoire nodig. Ik maakte een diadeem met een burger uit restjes vilt. Enkel de kleuren die ik nog niet had, haalde ik in Pipoos. Op de rug van het hemdje stikte ik nog het opschrift ‘Gerti’s’, een eerbetoon aan mijn goede vriend. Het zijn die personal touches die het hem doen.

eco kostuum duurzaam verkleden verkleedfeestje

Duurzaam met Halloween

Mijn advies voor komende Halloween: trek naar de kringwinkel en maak je kostuum zelf. Het is duurzamer én goedkoper dan een outfit uit de winkel. En leuker, als je’t mij vraagt. Houd accessoires en restjes stof bij, misschien komen ze bij een volgend project nog van pas?

eco kostuum duurzaam verkleden verkleedfeestje

 

No Comments

    Leave a Reply