Recept augustus – Vegetarische paella

recept vegetarische paella seizoensgroenten augustus

Mijn advies als je zonder veel opzoekwerk vegetarisch wil eten in Sevilla: kies voor tapas of vraag de ober naar vegetarische opties. Salade geitenkaas was vaak het enige gerecht zonder vlees of vis op de Sevillaanse menukaart, maar op aanvraag konden gerechtjes wel aangepast worden. Het moet gezegd: dat viel niet altijd mee. Zo at ik ergens vier asperges op een hoop sla. In andere restaurants werd er wel extra moeite gedaan. In een burgerrestaurant verzon de chef bijvoorbeeld ter plekke een veggieburger voor mij. En of ik hem zeker feedback wilde geven. In een ander restaurant werd me een vegetarische paella voorgesteld. Ik liet me daardoor inspireren voor het volgende recept.

Ik maakte mijn paella in een wok, zodat ik geen extra pan in huis hoefde te halen. Ik zou het ding toch maar om het jaar gebruiken. Om diezelfde reden gebruikte ik risottorijst en geen speciale rijst voor paella. Saffraan heb ik ook niet liggen, maar wel kurkuma. Serieus wat cheats dus bij deze paella, maar het resultaat mocht er zijn.

Seizoensgroentjes van augustus in dit recept: paprika, prinsessenboontjes en tomaten.

Vegetarische paella (2 personen)

? Verwarm olijfolie in de wok en bak een uitje tot het glazig is. Voeg een teentje knoflook toe. Alles fijngesneden.
? Voeg 1 cup risottorijst toe en laat ook deze glazig worden.
? Voeg beetje bij beetje 3 cups groentebouillon toe. – Ik kocht bouillonpoeder in Ohne, daarvan voegde ik 1/2 eetlepel toe aan 3 cups water. – Telkens wanneer de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je nieuwe toe.
? Terwijl voeg je reepjes van 1 rode paprika en een handvol boontjes toe. Kruid met 1/2 theelepel kurkuma, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel lookpoeder, 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn (ik had er geen en gebruikte Provençaalse kruiden), peper en zout. Meng alles en laat rustig garen op een laag vuur. Hou de wok steeds in het oog om bouillon toe te voegen en weersta de drang om nog te mengen.
? Na 20 minuten voeg je een handvol diepvrieserwtjes en een in stukjes gesneden tomaat toe. Laat zo’n 10 minuten verder garen, tot de rijst klaar is.
? Werk elk bordje af met een beetje gerookt paprikapoeder (voor de vlezige smaak) en enkele druppels citroensap (mij doet dat aan de paella met zeevruchten denken).

recept vegetarische paella seizoensgroenten augustus

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.