Koopjes van de winter 2018

econista 1 per maand winter 2018

Sinds juli 2017 koop ik slechts één kledingstuk, accessoire of paar schoenen per maand. Daarvoor kocht ik wel al vaker duurzame en eerlijke stukken. Pas na het lezen van The Story of Stuff besefte ik echter dat veranderen alleen niet voldoende was. Ik moest vooral ook verminderen. Ik nam me die maand voor om maar drie items te kopen. Het werden er uiteindelijk geen. Ik maakte de regel iets strikter en doe sindsdien aan slow fashion met  #1permaand. Wat ik leuk vind aan mijn nieuw shopgedrag, is dat ik me perfect kan herinneren wat ik in het voorbije seizoen gekocht heb. Vroeger zou ik bij het terugblikken vast een paar stuks vergeten. Nu is elk item speciaal. Tijd voor een overzicht van mijn koopjes in de winter!

Winter 2018

In december kocht ik helemaal niets. Als beloning besloot ik de komende maanden een joker te voorzien voor mezelf, een extra aankoop dus. Mijn koopjes van januari en februari waren wel groen, maar helaas niet duurzaam. Ik schuim nochtans altijd eerst alle ecoshops af, maar begon het gevoel te krijgen dat alle gekleurde kleren daar zo flets en donker zijn. Terwijl ik graag felle kleuren rock. Mijn wit velletje heeft dat nodig, denk ik. Uiteraard koop ik bij voorkeur iets eco en fairtrade, maar ik vind het ook belangrijk dat ik kleren koop waarvan ik weet dat ik ze (met) veel (plezier) zal dragen. Ik heb al afscheid genomen van de fast fashion, en dat was voor mij al een grote stap.

In & Other Stories viel ik dus tweemaal voor een felgroen kledingstuk. In januari werd het een blouse, terwijl ik in februari nood had aan een dikke pull. Door Marie Kondo had ik iets te veel pullovers weggedaan, en het koud weer bleef maar aanhouden! Ik ruilde mijn joker in voor een bohemian ketting uit Zahia (Beverhoutplein 13 in Gent), waar alle juweeltjes uniek en handgemaakt zijn. Toen ik er was, was er net een workshop aan de gang. Het ziet ernaar uit dat daar niet in slechte omstandigheden gewerkt wordt. 🙂

Misschien zal de lente meer duurzame stuks brengen? Via Instagram kan je mijn koopjes op de voet volgen!

econista 1 per maand winter 2018

econista 1 per maand winter 2018

 

Leave a Comment

Required fields are marked *.